Όροι και Προϋποθέσεις

Πρόσθετες Πληροφορίες

To δίπλωμα οδήγησης, η πιστωτική κάρτα και το διαβατήριο ή η ταυτότητα θα ζητηθούν από τον οδηγό, κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Όλα τα παραπάνω πρέπει να εμφανίζουν το όνομα του οδηγού. Η άδεια του οδηγού του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.


Επιπλέον Οδηγός

Η χρέωση για χρήση του αυτοκινήτου από επιπλέον οδηγούς είναι €4 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €40, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο, ανά οδηγό.


Ηλικία Ενοικιαστή και Οδηγών

Ο οδηγός του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Οδηγοί που δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους υπόκεινται σε επιπλέον χρέωση ίση με €10 ημερησίως, με μέγιστη χρέωση τα €100, πλέον ΦΠΑ.


Άδεια Οδήγησης

Η άδεια του οδηγού του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.


Τρόπος Πληρωμής

Για κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα πιστωτική κάρτα, ως εγγύηση, ακόμα και αν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά.

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να επιδείξει προσωπική πιστωτική κάρτα για την παραλαβή του αυτοκινήτου. Οι κάρτες που γίνονται δεκτές είναι οι εξής:
- Visa
- MasterCard
- American Express
- Diners

Δέσμευση Ποσού σε Πιστωτική Κάρτα/Χρεωστική Κάρτα: Το εκτιμώμενο ποσό της ενοικίασης και επιπλέον έως 100 ευρώ θα πρέπει να εγκριθούν από την πιστωτική σας κάρτα κατά τη στιγμή της ενοικίασης. Το ποσό αυτό δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο για άμεση χρήση στην κάρτα σας και η αποδέσμευσή του μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, ανάλογα με την τράπεζά σας. Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τραπεζικά τέλη ή τραπεζικά έξοδα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία.


Παραλαβή & Επιστροφή του Αυτοκινήτου

Η επιστροφή του αυτοκινήτου σε σταθμό διαφορετικό από τον προκαθορισμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο χρεώνεται προς €25, πλέον ΦΠΑ. Επιπλέον, χρεώνεται η χιλιομετρική διαφορά μεταξύ των δύο σταθμών με €0,75 ανά χιλιόμετρο, πλέον ΦΠΑ.


Παραδόσεις εκτός ωρών εργασίας

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωρών εργασίας γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι €23, πλέον ΦΠΑ.


Μεταφορά Αυτοκινήτου εκτός Συνόρων

Η μεταφορά αυτοκινήτου εκτός συνόρων είναι εφικτή με τους εξής όρους:

1) Πρέπει να υπάρχει έγγραφη έγκριση της Sever Car Rental Services κατά την έναρξη της ενοικίασης

2) Ο ενοικιαστής πρέπει να προμηθευτεί την Πράσινη Κάρτα για το εξωτερικό και να επιβαρυνθεί το κόστος για αυτή.

3) Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Σημείωση: Χρειάζεται τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα για την απόκτηση πράσινης κάρτας. Το κόστος για αυτήν είναι:

για κατηγορία Α: 80.00 ευρώ
για κατηγορία B: 100.00 ευρώ
για κατηγορία C: 110.00 ευρώ
για κατηγορία D: 120.00 ευρώ
για κατηγορία E: 150.00 ευρώ
για κατηγορία F: 110.00 ευρώ

Τα παραπάνω κόστη δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Η ισχύς της Πράσινης Κάρτας είναι για 1 μήνα μόνο. Σε περίπτωση που η ενοικίαση είναι πάνω από 1 μήνα, τότε πρέπει να εκδοθεί επιπλέον Πράσινη (ες) Κάρτα (ες) με έξτρα κόστος. Το κόστος αυτό επιβαρύνει τον πελάτη.

Σημείωση: Ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητο της Sever Car Rental Services υποστεί ζημιά κατά την παραμονή του σε άλλη χώρα, η Sever Car Rental Services δεν έχει καμία ευθύνη για την αντικατάσταση του αυτοκινήτου με κάποιο άλλο.

Απαιτείται έγγραφη έγκριση της Sever Car Rental Services για μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο.


Παραδόσεις - Παραλαβές Αυτοκινήτων & Κόστη

α) Οι παραδόσεις ή παραλαβές των μισθωμένων αυτοκινήτων γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το αντίστοιχο γραφείο της Sever Car Rental Services και εντός ορίων της πόλης κοστίζει €18 πλέον ΦΠΑ.
β) Οι παραδόσεις ή παραλαβές των μισθωμένων αυτοκινήτων γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το αντίστοιχο γραφείο της Sever Car Rental Services και πέραν των ορίων της πόλεως € 0,75/χλμ πλέον ΦΠΑ (ελάχιστη χρέωση €18 πλέον ΦΠΑ.
γ) Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωρών εργασίας των γραφείων της Sever Car Rental Services γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι €23 πλέον ΦΠΑ. Ο ενοικιαστής χρεώνεται στις περιπτώσεις που η έναρξη ή η λήξη της ενοικίασης είναι μετά τις 23:00 και μέχρι τις 06:00. Η χρέωση επίσης ισχύει για οποιαδήποτε άλλη ώρα είναι κλειστά τα γραφεία της Sever Car Rental Services. Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων της Sever Car Rental Services είναι εμφανής κατά τη διάρκεια της κράτησης.


Επιστροφή του αυτοκινήτου σε διαφορετικό σταθμό από αυτόν της έναρξης της ενοικίασης

Ο ενοικιαστής χρεώνεται την χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των δύο σταθμών με την ακόλουθη επιβάρυνση: € 0,75/χλμ πλέον ΦΠΑ (ελάχιστη χρέωση €18 πλέον ΦΠΑ).


Ασφάλειες της Sever Car Rental Services & Ποσά Ευθύνης

1) Ασφάλεια προς Τρίτους

Τί καλύπτει;
Καλύπτει ασφαλιστικά θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των επιβαινόντων στο όχημα της Sever Car Rental Services (εκτός του οδηγού του αυτοκινήτου της Sever Car Rental Services) μέχρι το ποσό των €1.000,000 καθώς και υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι το ποσό των €1.000,000.

Τί δεν καλύπτει;
Ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου.
Κλοπή προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται επάνω ή εντός του οχήματος της Sever Car Rental Services.
Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος της Sever Car Rental Services.
Ζημιές στο όχημα της Sever Car Rental Services.

Κόστος
Περιλαμβάνεται στην τιμή

2) Μικτή Ασφάλεια 
Γνωστή ως: CDW ή LDW στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ

Τί καλύπτει;
Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Sever Car Rental Services, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημιά, που είναι έως €620 για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C) έως €780 για τις κατηγορίες medium (κατηγορίες αυτοκινήτων D & F), large-intermediate (κατηγορία αυτοκινήτου E) ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή. Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου. Όταν και εφόσον η Sever Car Rental Services αποζημιωθεί για τη ζημιά, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή.

Τί δεν καλύπτει;
Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της Sever Car Rental Services βρισκόταν σε καράβι

Κόστος
Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή
€12,5 ημερησίως για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C)
€16 ημερησίως για τις κατηγορίες medium - large-intermediate (κατηγορίες αυτοκινήτων D, E, F)
(Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

3) Πλήρη Ασφάλεια
Γνωστή ως: Super Cover

Τί καλύπτει;
Μηδενίζει τα ποσά ευθύνης από ζημιά, πυρκαγιά και κλοπή του αυτοκινήτου της Sever Car Rental Services. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και η υπογραφή της δήλωσης ατυχήματος από τον ενοικιαστή σε περίπτωση ζημιάς, πυρκαγιάς ή μερικής/ολικής κλοπής του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που κατά το ατύχημα εμπλέκεται και δεύτερο όχημα, ο ενοικιαστής υποχρεούται να καλέσει την οδική βοήθεια που υποδεικνύει η Sever Car Rental Services για την καταγραφή του συμβάντος και την φωτογράφηση του οχήματος.

Τί δεν καλύπτει;
Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.
Ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της Sever Car Rental Services βρισκόταν σε καράβι

Κόστος
Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή
€8 ημερησίως για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C)
€10 ημερησίως για τις κατηγορίες medium - large-intermediate (κατηγορίες αυτοκινήτων D, E, F).

(Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

Η ανώτατη χρέωση της Πλήρης Ασφάλειας είναι οι 14 ημέρες, ανά συμβόλαιο (με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες).

4) Ασφάλεια Κλοπής
Γνωστή ως: ΤΡ

Τί καλύπτει;
Καλύπτει τον ενοικιαστή για ολική και μερική απώλεια του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημιά, που είναι έως €620 για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C) έως €780 για τις κατηγορίες medium (κατηγορίες αυτοκινήτων D & F), large-intermediate (κατηγορία αυτοκινήτου E), ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή.

Τί δεν καλύπτει;
Κλοπή όλου ή μέρους του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή (π.χ. άφησε το κλειδί στη μηχανή ή μέσα στο αυτοκίνητο, ή άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο).

Κόστος
Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή
€4,5 ημερησίως για την κατηγορία small (κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C)
€7 ημερησίως για τις κατηγορίες medium - large-intermediate (κατηγορίες αυτοκινήτων D, E, F).

(Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

Σημείωση: Τα ποσά ευθύνης της Μικτής, της Επιπλέον Μικτής Ασφάλειας και της Ασφάλειας Κλοπής καταβάλλονται από τον ενοικιαστή, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του. Όταν και εφόσον η Sever Car Rental Services αποζημιωθεί για τη ζημιά ή την κλοπή του αυτοκινήτου της, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή.

5) Προστασία Θραύσης Κρυστάλλων
Γνωστή ως: Windscreen Protection

Τί καλύπτει;
Καλύπτει την θραύση κρυστάλλων του οχήματος.

Τί δεν καλύπτει;
Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Κόστος
€2 ημερησίως για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.
(οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)
Η μέγιστη χρέωση της Προστασίας Θραύσης Κρυστάλλων είναι οι 14 ημέρες, ανά συμβόλαιο (με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες).

6) Εκτεταμένη Οδική Βοήθεια
Γνωστή ως: Roasdside Safety Net ή Roadside Assistance

Τί καλύπτει;
-Ξεκλείδωμα αυτοκινήτου σε περίπτωση που οδηγός έχει κλειδώσει το αυτοκίνητο έχοντας τα κλειδιά εντός του αυτοκινήτου ή σε περίπτωση που ο οδηγός έχει χάσει τα κλειδιά του οχήματος.
- Βοήθεια στην επαναλειτουργία της μπαταρίας του οχήματος.
.- Αλλαγή ελαστικού με χρήση της ρεζέρβας και μεταφορά του ακινητοποιημένου οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο.
- Ανεφοδιασμός καυσίμων στο σημείο που είναι ακινητοποιημένο το όχημα.

Τί δεν καλύπτει;
-Κόστος αντικατάστασης κλειδιών σε περίπτωση απώλειας.
-Ζημιά στην μπαταρία του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από πρόθεση ή αμέλεια
-Ζημιά στα ελαστικά του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από πρόθεση, αμέλεια ή από οδήγηση σε μη επιτρεπόμενη περιοχή, όπως ορίζεται στους όρους του μισθωτηρίου συμβολαίου.
- Κόστος για την αντικατάσταση των ελαστικών 
- Κόστος καυσίμου αυτοκινήτου και κόστος για την υπηρεσία εξυπηρέτησης καυσίμου, σε περίπτωση ανεφοδιασμού.

Κόστος
€2,5 ημερησίως για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.
(οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ 
ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.


Επιπλέον Υπηρεσίες

Παιδικά καθίσματα για χρήση των ενοικιαστών είναι διαθέσιμα, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση. Η χρέωση είναι €4 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €40, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.
Το GPS για χρήση των ενοικιαστών είναι διαθέσιμο, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση. Η χρέωση είναι 8€ ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €80, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.

Αλυσίδες χιονιού για χρήση των ενοικιαστών είναι διαθέσιμες, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση. Η χρέωση είναι €3 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €30, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.


Καύσιμα

Προπληρωμένο καύσιμο:

O πελάτης προπληρώνει ένα γεμάτο ντεπόζιτο καυσίμου κατά την έναρξη της ενοικίασης στην μέση τιμή της τοπικής αγοράς. Στο τέλος της ενοικίασης ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητο με άδειο ντεπόζιτο καυσίμου. 
Εάν κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου υπάρχει υπόλοιπο καυσίμου στο ντεπόζιτο, η Sever Car Rental Services δεν επιστρέφει το ποσό που αντιστοιχεί στο καύσιμο αυτό. Εάν όμως ο πελάτης επιστρέψει το αυτοκίνητο με γεμάτο ντεπόζιτο, τότε η Sever Car Rental Services επιστρέφει τα χρήματα του προπληρωμένου καυσίμου στον πελάτη.

Μη προπληρωμένο καύσιμο:

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να μην προπληρώσει το ντεπόζιτο καυσίμου, όμως πρέπει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου στο ντεπόζιτο. Εάν επιστρέψει το αυτοκίνητο με λιγότερο καύσιμο από αυτό που είχε το αυτοκίνητο όταν το παρέλαβε, τότε θα χρεωθεί με το ποσό των €12, πλέον ΦΠΑ ανά μισθωτήριο συμβόλαιο, πλέον του κόστους του καυσίμου που καταναλώθηκε.

Τροχαίες Παραβάσεις

Διαχειριστικά Έξοδα Φακέλου

Σε περίπτωση ατυχήματος ή προστίμου από τροχαία παράβαση, υπάρχει επιπλέον χρέωση €30 πλέον ΦΠΑ για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων που θα καταβάλλεται από τον οδηγό, ανεξάρτητα υπαιτιότητας του και δεν θα επιστρέφεται σε καμία περίπτωση.

Τροχαίες Παραβάσεις: 
Τα πρόστιμα και τυχόν άλλες συνέπειες από παραβάσεις του ΚΟΚ, επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον μισθωτή του αυτοκινήτου.
Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις τροχαίες παραβάσεις και πληρώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα και τα έξοδα διαχείρισης που ανέρχονται σε €30, πλέον ΦΠΑ.

 

Sever Car Rental Services

Διεύθυνση: Κύπρου, 12

Τ.Κ. 68132 - Αλεξανδρούπολη

τηλ: +302551045173 | +302551022555

fax: +302551088841

κιν: +306948110114

e-mail: car@sever.gr

Mail to us!